Alpejski PŚ w Lake Louise: Program zawodów mężczyzn

fot. Kyle Lane / CC BY ND

fot. Kyle Lane / CC BY ND

W najbliższy weekend w kanadyjskim Lake Louise odbędą się pierwsze w alpejskim Pucharze Świata 2018/2019 zawody w konkurencjach szybkościowych. W tym tygodniu będą tam rywalizować panowie, natomiast w kolejnym do Lake Louise przyjadą panie. 

Pierwszy zjazd mężczyzn zostanie przeprowadzony dopiero w sobotę, ale pierwsze przejazdy zawodników na trasie zjazdowej będzie można obserwować już dziś podczas pierwszego oficjalnego treningu. Kolejne dwa treningi powinny odbyć się w czwartek i piątek. W przypadku zjazdu wymagane jest pomyślne przeprowadzenie przynajmniej jednego z trzech zaplanowanych treningów, aby zawody mogły się odbyć. Poza zjazdem mężczyźni będą także walczyć o punkty Pucharu Świata w supergigancie.

Na liście startowej pierwszego treningu zjazdu znalazło się 83 zawodników, w tym Aksel Lund Svindal, którego występ stał pod znakiem zapytania. Polacy w Lake Louise nie startują.

Program zawodów PŚ mężczyzn w Lake Louise (czas polski/czas lokalny w Lake Louise):

Środa, 21.11.2018 

20:15 (CET) / 12:15 (MST) – 1. trening zjazdu | Lista startowa

Czwartek, 22.11.2018 

20:15 (CET) / 12:15 (MST) – 2. trening zjazdu

Piątek 23.11.2018 

20:15 (CET) / 12:15 (MST) – 3. trening zjazdu

Sobota, 21.11.2018 

20:15 (CET) / 12:15 (MST) – Zjazd

Niedziela, 21.11.2018 

20:00 (CET) / 12:00 (MST) – Super G

Źródło: własne/lakelouiseworldcup.com

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.