LPK w Wiśle: Wygrana dla Aschenwalda, Zniszczoł drugi

Za nami drugi konkurs Pucharu Beskidów zaliczany do cyklu LPK. W Wiśle najlepszy okazał się Philipp Aschenwald. Drugie miejsce zajął Aleksander Zniszczoł, a trzecie Zak Mogel. W serii finałowej łącznie mogliśmy oglądać pięciu Polaków. 

Po pierwszej serii na prowadzeniu znalazł się Philipp Aschenwald. Reprezentant Austrii poszybował na 130.5 metr, co dało mu w sumie 138.1 punktów. Drugie miejsce zajmował Aleksander Zniszczoł, który skoczył 129.5 metra i do lidera tracił 3.8 oczek. Z kolei trzecia lokata należała do Tomasza Pilcha. Podopieczny Macieja Maciusiaka wylądował na 128.5 metrze, a na jego koncie znalazło się 132.8 punktów. Czwarty był Zak Mogel (129.5 m), a piąty Philipp Raimund (127 m). Przemysław Kantyka (126 m) plasował się na pozycji 7, Paweł Wąsek (123 m) zajmował miejsce 11, Andrzej Stękała (118 m) był 29. Do serii finałowej nie awansował Bartosz Czyż, który po skoku na 114.5 metr znalazł się na lokacie 43.

Po raz drugi po zwycięstwo w Pucharze Beskidów sięgnął Philipp Aschenwald. Austriak w serii finałowej wylądował na 134 metrze i w sumie na jego koncie pojawiło się 282 oczka. Na drugiej lokacie uplasował się Aleksander Zniszczoł, który tym razem skoczył 129 metrów i do lidera stracił aż 11.9 puntów. Trzecie miejsce należało do Zaka Mogela. Reprezentant Słowenii poszybował na 129.5 metr, co dało mu w sumie 268.9 punktów. Czwarty był Jaka Hvala (128.5 m), piąty Philipp Raimund (126.5 m). Przemysław Kantyka (124.5 m) rywalizację w Wiśle zakończył na pozycji 7, Tomasz Pilch (120.5 m) spadł na miejsce 8, Paweł Wąsek (123 m) uplasował się na lokacie 12. Z kolei Andrzej Stękała (121 m) był ostatecznie 27.

Pełne wyniki zawodów

W klasyfikacji Pucharu Beskidów 2018 na prowadzeniu znajduje się Philipp Aschenwald. Reprezentant Austrii zgromadził 547.1 punktów. Drugi jest Aleksander Zniszczoł ze stratą 37.9 oczek, a trzeci Ilmir Hazetdinow z 504.8 oczkami.

Źródło: informacja własna

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.