Końcowe odliczanie do zawodów w Kuusamo

fot. Wikimedia

fot. Wikimedia
fot. Wikimedia

Narciarstwo klasyczne zjedzie się do Ruki w następnym tygodniu, aby tradycyjnie wziąć udział w otwarciu sezonu. Zawody odbędą się w biegach narciarskich, skokach oraz kombinacji norweskiej od 24 do 27 listopada. 

Organizatorzy potwierdzają, iż warunki są idealne. – Sytuacja ze śniegiem jest dobra i wszystkie miejsca, gdzie odbędą się zawody są pokryte białym puchem – mówią. – Wszystko jest przygotowane na otwarcie. Prognozy pogody są także obiecujące, zimowa pogoda będzie tu obecna przynajmniej przez najbliższe dziesięć dni – dodają.

Program zawodów:

Czwartek 24.11.2016:
13.00 – odprawa techniczna w skokach narciarski
15.00 – 2 serie treningowe w skokach HS 142
17.00 – kwalifikacje w skokach HS 142
18.30 -odprawa techniczna w kombinacji norweskiej

Piątek 25.11.2016:
10.00-12.00 – 2 serie treningowe w kombinacji norweskiej HS 142
10.30-11.45 – trening w biegach, sprint C (1,4 km)
15.30 – odprawa techniczna w biegach narciarskich
15.30-16.30 – trening w kombinacji norweskiej do biegu, F (2,5 km)
17.00 – seria próbna w skokach narciarskich HS 142
18.00 – pierwsza seria w skokach narciarskich HS 142

Sobota 26.11.2016:
10.30 – seria próbna w kombinacji norweskiej 142
11.00 – kwalifikacje do sprintu kobiet i mężczyzn w biegach, C, (1,4 km)
12.00 – pierwsza seria w kombinacji norweskiej HS 142
13.30 – finały w sprintach kobiet i mężczyzn, C (1,4 km)
15.30 – kwalifikacje w skokach narciarskich HS 142
16.00 – bieg techniką Gundersena 10 km, F (4×2,5 km)
17.00 – pierwsza seria w skokach narciarskich HS 142
17.30 – odprawa techniczna w biegach narciarskich

Niedziela 27.11.2016:
10.30 – bieg kobiet na 10 km, C (2×5 km)
10.45 – seria próbna w kombinacji norweskiej HS 142
11.45 – pierwsza seria w kombinacji norweskiej HS 142
13.00 – bieg mężczyzn na 15 km, C (3×5 km)
15.00 – bieg techniką Gundersena 10 km, F (4×2,5 km)

źródło: fis-ski.com

Mateusz Król
Obserwuj

1 thought on “Końcowe odliczanie do zawodów w Kuusamo

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.