LGP w Wiśle: Dwanaście ekip zgłoszonych do startu

Coraz mniej dni pozostaje do inauguracji Letniego Grand Prix w skokach narciarskich. Najlepsi zawodnicy znów zawitają do Wisły. W konkursach udział weźmie dwanaście ekip.

Austriacy, Niemcy, Norwegowie, Czesi, Włosi, Estończycy, Japończycy, Słoweńcy, Finowie, Kazachowie oraz Szwajcarzy. To ekipy, które zgłosiły swój udział w pierwszych tego roku zawodach Letniego Grand Prix w skokach narciarskich. Kolejny rok imprezę gościć będzie skocznia im. Adama Małysza. Wczoraj swoją obecność w Wiśle potwierdził Gregor Schlierenzauer. Nie zabraknie oczywiście naszych skoczków, którzy zaprezentują się w najsilniejszym składzie. Na ostateczny musimy jednak poczekać. Do kwalifikacji w Wiśle pozostało siedem dni. Niektórzy pojawią się w Wiśle wcześniej. Jak informowaliśmy kilka dni temu, treningi od poniedziałku zaplanowali w Beskidach Niemcy. Prawdopodobnie w ich ślady pójdą też Norwegowie.

 

Program FIS Grand Prix Wisła 2018

19.07.2018, czwartek
– przyjazd ekip

20.07.2018, piątek
– 12:00 – odprawa techniczna kierowników drużyn
– 16:00 – trening oficjalny (2 serie)
– 17:30 – kwalifikacje
– 19:00 – rozdanie numerów startowych dla najlepszej dziesiątki

21.07.2018, sobota – konkurs drużynowy
– 16:30 – seria próbna
– 17:30 – 1 seria konkursowa
seria finałowa
ceremonia dekoracji

22.07.2018, niedziela – konkurs indywidualny
– 16:30 – seria próbna
– 17:30 – 1 seria konkursowa
seria finałowa
ceremonia dekoracji

Źródło: PZN / Informacja własna

2 thoughts on “LGP w Wiśle: Dwanaście ekip zgłoszonych do startu

  • 16 lipca 2018 at 20:44
    Permalink

    Skąd informacja o niemieckich skoczkach ? Ostatnio informowaliście że pojawią się w niedzielę. Teraz , że w poniedziałek . Z tego co się orientuję nadal ich nie ma. Czy to potwierdzona informacja?

    Reply
    • 16 lipca 2018 at 23:02
      Permalink

      Jeśli poprzednio pisaliśmy, że w niedzielę, to był błąd. Dyrektor skoczni Andrzej Wąsowicz nas poinformował, że Niemcy planują przyjechać do Wisły od poniedziałku.

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.