?php>
W sobotę oraz niedziele swoje miejsce miały Mistrzostwa Austrii w skokach narciarskich, gdzie prym wiódł Michael Hayboeck i Chiara Hoelzl.
?php>Mężczyźni swoje zmagania w Mistrzostwa Austrii rozpoczęli w sobotę, gdzie został zaplanowany konkurs na skoczni w Bischofshofen, której punkt konstrukcyjny został wyznaczony na 125 metrze. Tutaj najlepszy okazał się Michael Hayboeck. Reprezentant klubu Hinzenbach lądował na 137 oraz 135.5 metrze, co dało mu w sumie 275.3 punktów. Tytuł wicemistrza na skoczni dużej należy do Gregora Schlierenzauera, który uzyskał 137.5 i 135.5 metra. Do lidera stracił 1.3 punktów. Na trzecim miejscu znalazł się Stefan Kraft z notą wynoszącą 270.5 punktów. Mistrz Świata z Lahti skoczył 132 metry, a w serii finałowej aż 140 metrów. Czwarty był Daniel Huber (131.5 i 133 m), a piąty Clemens Aigner (130 oraz 133 m).
?php>Pełne wyniki zawodów na skoczni dużej
?php>Natomiast w niedziele odbyły się Mistrzostwa Austrii dla mężczyzn na skoczni normalnej oraz zawody dla kobiet. Wszystko to działo się na skoczni w Villach, której punkt konstrukcyjny znajduje się na 90 metrze. W przypadku mężczyzn ponownie tytuł Mistrza zdobył Michael Hayboeck. Mistrz z Bischofshofen tym razem poszybował na 101.5 oraz 96 metr. Austriak otrzymał notę wynoszącą 264.4 punktów. Drugą lokatę zajął Stefan Kraft, który skoczył 101 i 94.5 metra. Do pierwszego Hayboecka stracił aż 7.4 punktów. Trzeci był Manuel Fettner (95.5 i 98 metrów). Reprezentant klubu SV Innsbruck Bergisel otrzymał 250.1 punktów.
?php>Pełne wyniki zawodów mężczyzn na skoczni normalnej
?php>W kategorii kobiet triumfowała Chiara Hoelzl, która poszybowała na 92 oraz 79.5 metr, co dało jej 207.1 punktów. Na drugiej pozycji znalazła się Jacqueline Seifriedsberger (89 i 82.5 metrów) ze stratą do liderki wynoszącą 3.4 oczek. Z kolei trzecie miejsce przypadło Elisabeth Raudaschl. Zawodniczka z klubu Salzkammergut uzyskała 82.5 i 77.5 metrów. Czwarta była Sophie Mair.
?php>?php>Źródło: skijumping.pl / newsskijumping.wordpress.com
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz